Dezbaterea publică “Ce este nou în noile proteste sociale?”

În 8 Aprilie vom organiza dezbaterea cu titlul Ce este nou în noile proteste sociale?

Ținând cont de faptul că protestele sociale recente au trecut de la faza exotic-romantică a primilor indignați la cea a unui veritabil fenomen global prezent inclusiv în Romania, vă propunem o dezbatere care să evidențieze o serie de trăsături distinctive ale acestor proteste.

  • Ce este realmente nou în mobilizările contemporane?
  • Se modifică doar strategiile de a protesta sau există, totodată, mutații structurale mai profunde care determină aceste convulsii sociale?
  • Combinand discursul academic cu cel activist, studiile de caz cu generalizarile abstracte, vă invitam să descoperim împreună posibile explicații pentru explozia și evolutia nemulțumirilor sociale din lumea contemporană.

Intervenții: Eniko Vincze, Norbert Petrovici, Adrian Dohotaru, Ciprian Bogdan

 

Dezbaterea publică “Ce este nou în noile proteste sociale?”

Ținând cont de faptul că protestele sociale recente au trecut de la faza exotic-romantică a primilor indignați la cea a unui veritabil fenomen global prezent inclusiv în Romania, vă
propunem o dezbatere care să evidențieze o serie de trăsături distinctive ale acestor proteste.

Ce este realmente nou în mobilizările contemporane?
Se modifică doar strategiile de a protesta sau există, totodată, mutații structurale mai profunde care determină aceste convulsii sociale?

Combinand discursul academic cu cel activist, studiile de caz cu generalizarile abstracte, vă invitam să descoperim împreună posibile explicații pentru explozia și evolutia nemulțumirilor sociale din lumea contemporană.